نکات پزشکی
۰برای رفع وجود احتمالی ویروس آنفلوآنزای پرندگان، باید غذاهای حاوی گوشت ماکیان رابا۷۰درجه سانتیگراد و حداقل به مدت ۳۰دقیقه طبخ کنید
. و برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای پرندگان از مصرف تخممرغ نیمپز و خام نیز پرهیز شود. همچنین در صورت دیدن پرنده تلف شده درمحل زندگی خود
، بلافاصله آن را به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی و یاخانه بهداشت اطلاع دهید.
هنگام تهیه غذا ؛ برای حفظ ویتامین های برنج و حبوبات بخصوص ویتامین ب موجود در آنها بهتر است : حبوبات قبل از مصرف در آب خیسانده
نشود و فقط شسته شوند
. در مورد برنج نیز باید گفت که اگر سه بار شسته شود تقریبا بیشتر ویتامین ب موجود در آن شسته شده و از بین خواهد رفت
ارتباطهای عاطفی مادران باردار با جنین، موجب می شود این نوزادان در آینده از سلامت روانی بیشتری برخوردار شوند. ارتباط عمیقی بین
مادر باردار و جنینش وجود
دارد. به ترتیبی که مسائل و مشکلات روانی مادر می تواند اثر مستقیمی روی جنین او بگذارد. رابطه عاطفی مادر با فرزند رابطه ای
است که تاثیرات آن در سالهای
بعد از تولد نوزاد بیشتر مشاهده می شود.
در پی کشف ویروس آنفلوآنزای مرغی نوع H5N1 در ترکیه و رومانی و سپس در روسیه و چین، اکنون بیم آن میرود که این ویروس در
سراسر اروپا و آسیا منتشر شود.
اما خوشبختانه در صورت کنترل صحیح طیور و جلوگیری از نشستن پرندگان وحشی در محلهای نگهداری مرغ و پرندگان خانگی، میتوان
تا حد زیادی از انتشار ویروس
و انتقال آن به انسان جلوگیری کرد. انسان از طریق تماس نزدیک با پرندگان زنده و بیمار مبتلا میشود؛ همچنین، ویروس از طریق استنشاق
مدفوع خشک شده پرنده
نیز به بدن انسان راه مییابد.
عنصر روی یک ماده معدنی کمینه است که برای حفظ سلامت بدن ضروریست.بهترین منابع غذایی حاوی عنصر روی شامل غذاهای
حیوانی مانند صدفهای خوراکی،
گوشتهای کاملا لخم و بدون چربی، گوشت مرغ، ماهی و گوشت اعضای حیوانات هستند. فرآوردهای لبنی و تخممرغ نیز مقادیر کمتری از
عنصر روی را تامین میکنند
. همچنین عنصر روی که در شیر مادر وجود دارد بهتر از آنچه در شیرهای فومولی و شیر گاو است جذب بدن نوزاد میشود.
اگر مشکلات زیر را قبل از سفر احساس میکنید رفتن به سفر را به وقت دیگری موکول کنید. اگر شب قبل از سفر و به خصوص اواخر شب
احساس پری و غرغر
شکم کردید و در صبح دفع مدفوع اسهالی را دارید به سفر نروید. اگر عطش فراوان دارید و احساس پری و همچنین دفع مدفوع اسهالی دارید به
سفر نروید. اگر موقع
برخاستن از خواب استفراغ بدون تهوع داشتید و گرفتگی عضلات پشت ساق پا دارید به سفر نروید.
بدلیل شیوع وبا در کشور تا پایان مهرماه سبزی مصرف نکنید.و از خوردن هر گونه سبزیجات به ویژه سبزیجات فله ای کـه آغشته به
گل و لای است خودداری کنند.
تحقیقات نشان داده است میزان آلودگی سبزیجـات حتـی بـا شستن و ضد عفونی کردن بامواد گندزدا, بالا بوده است که این عامل موجب
انتقال میکروب وبـا به افراد
مصرف کننده می شود.
از علائم بیماری وبا، بیحالی، ضعف، از دست رفتن آب بدن و سرانجام آسیب کلیوی در فرد است. لذا با توجه به فصل تابستان و مسافرت
، بهترست مسافران از مصرف آب
و مواد غذایی مشکوک به شدت پرهیز کنند و حتما از آب لولهکشی یا از بطریهای آب معدنی استفاده کنند و در صورت استفاده از آب چاه، قنات
و چشمه آن را به مدت چند
دقیقه بجوشانند و بهداشت فردی و عمومی را رعایت کنند.
مصرف تن ماهی و ماهی پخته خطر بروز سکته مغزی را در دوران کهنسالی کاهش میدهد. خوردن ماهی سرخ شده یا ساندویج ماهی
خطر این عارضه را افزایش میدهد.
تاثیر ماهی بر روی بیماریهای قلبی - عروقی نیز به نوع پختن این ماده خوراکی و مصرف آن در شیوههای مختلف پخت بستگی دارد.
بستنی یکی از بهترین مواد ماههای گرم سال است که مصرف آن میتواند در تامین کلسیم مورد نیاز بدن کودکان مؤثر باشد. این ماده غذایی
عناصر و مواد ارزشمندی
همچون کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و ویتامینهای A و B و C، پروتئین، کربوهیدرات و .. را در خود جای داده است. به خاطر افزایش میزان
میکروارگانیسمهای شیر در
مدت کوتاه، بهتر است بستنی تهیه شده از شیر پاستوریزه مصرف شود و از طرفی دیگر بایستی میزان و نوع مواد نگهدارنده، مواد رنگی،
نوع بستهبندی و استانداردهای یک
بستنی مورد توجه قرار گیرد
اگر فردی مدت زیادی در هوای گرم تابستان تحت تابش آفتاب و یا در محیطهای گرم مانند کورههای حرارتی فعالیت کند،
دچار گرمازدگی میشود. گیجی، استفراغ
، سستی عضلات، کاهش فشار خون، رنگ پریدگی، چسبناک و مرطوب شدن پوست بدن، تنفس صدادار، نبض سریع و جهنده و نهایتا اغماست
و افزایش درجه حرارت بدن
که گاهی به 40 درجه سانتیگراد هم میرسد علایم و نشانههای گرمازدگی است. صورت برافروخته و قرمز، خشک و داغ شدن پوست بدن، افزایش درجه
حرارت بدن به دلیل
کاهش تعریق، بی حالی و سستی علایم و نشانههای آفتابزدگی است
گیاه ریحان آرامبخش بوده و خوردن آن سرفه را تسکین داده و سردرد را بر طرف میکند. در مسافرتهای طولانی اگر به حرکت تند اتومبیل
حساسیت دارید، خوب است
چند شاخه ریحان با خود بردارید و آن را بو کنید تا دچار سردرد و اضطراب نشوید. خوردن ریحان همراه با غذا موجب هضم بهتر غذا و از
یبوست جلوگیری میکند. این
سبزی از مسمویت غذایی پیشگیری کرده و مانند سایر سبزیهای تازه، سرشار از ویتامینهای مختلف است، که هر قدر تازهتر باشد از ویتامین
بیشتری نیز برخوردارست.
نوشیدن روزی 2 یا 3 فنجان شیر بدون چربی یا کم چرب، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را 20 درصد کاهش میدهد. بالا بودن وزن مهمترین
عامل ابتلا به دیابت نوع 2 است
و مصرف شیر کم چرب علاوه بر تامین نیازهای تغذیهای فرد، اثر چاق کننده چربی موجود در شیرهای کامل و پرچرب را از بین میبرد و وزن
شخص را کاهش میدهد
، به همین علت شیر دارای خاصیت محافظتی در برابر بیماری دیابت است.
تحقیقات صورت گرفته بر روی چای مشخص شده است که این نوشیدنی هم خاصیت تحریک کنندگی دارد و هم آرامبخشی. چای
تا دو دقیقه بعد از دم کشیدن
، اثر محرک دارد، اما پس از این مدت به تدریج از خاصیت تحریککنندگی آن کاسته شده و به خاصیت آرامبخشی آن افزوده می شود. در ضمن پس
از گذشت 5 دقیقه از دم کشیدن
، چای کاملا به یک آرام بخش تبدیل میشود.
تماس روزانه مو با آبهای حاوی موادی مانند کلر اثر خشککنندگی بر موها دارد و موجب شکنندگی آنها میشود. شستوشوی مو با
شامپو مناسب را پس از استخر الزامی
ا ست و به افرادی که روزانه شنا میکنند توصیه میشود موها را با شامپوهای نرمکننده و حالت دهنده شستوشو دهند؛ زیرا با این
کار لایهای بر روی مو ایجاد میشود که
از خشک شدن مو جلوگیری کرده و باعث سهولت در شانه شدن مو و شفافیت موها میشود